lørdag 25. september 2010

If it walks like a duck..

Det å være tilbake i Trondheim bringer fram mange gamle minner. Og mye gammelt hat.

Skulle ta bussen til byen i går for å møte en venninne over øl. Mens æ stod på busstoppet og venta i hele evigheten, kom æ på mitt feide me me Team Trafikk (dæm som kjører bussan), og kor mange e-posta vi har veksla fordi dæm aldri kommer når dæm skal. Denne dagen intet unntak.

Team e likevel old news nu, "atb" is the new cat in town. Dæm har tatt over driften av Team og sånt nåt, men det e de samme buruglan som kjører. Bare så det e sagt, æ kommer til å fortsette å skrive "atb" i anførselstegn fordi dæm e så lite verd. Du kan skifte navn så mye du vil, men vi vet kem dåkker e.


Anywho. Bussen presterte å bruke jævla 20 minutter på en strekning som vanligvis tar fire minutter. Nye, fine busser har dæm også. Verd det. I følge Henning e "atb" verre enn det Team va (om mulig!).

Tidligere brukte æ en time til og fra jobb me bussen. Måtte kjøre omvei innom byen og bytte buss. For å få mest ut av ettermiddagen, bestemte æ meg for å starte arbeidsdagen kl. 07. Det betydde at æ måtte stå opp klokka 5 og ta bussen 6. Det som da e litt frustereanes, e når bussen e så sein at du ikke rekker overgangen til neste buss i byen (du har i utgangspunktet en fin luke på 10-15 min).

Kor vanskelig e det å kjøre buss, helt seriøst? æ måtte kontakte dæm gang på gang og spørre kem som skulle betale lønna mi når æ kom på jobb kvart på åtte og ikke klokka sju. Det e jo ikke holdbart.

Mest irriteranes episode va vel sånn cirka når bussen kom kvart over seks en mårra og ikke klokka seks. Dette var jo ingen nyhet tenker du, men vent på plottet:

Vi befant oss på en reversert "Speed"-buss. [Sett Speed? Dårlig actionfilm starring unge versjoner av Keanu Reeves og Sandra Bullock.] Uansett, der dæmmes buss måtte kjøre i over 80 kom/t for å ikke eksplodere, KUNNE ikke min buss kjøre over 20 km/t da den tydeligvis datt fra hverandre!(Drømmen vs. virkeligheta..sukk.)
.
Bussjåføren beklagde over høytaleren, men det hjalp fint lite der æ satt og kokte av sinne mens bussen segla seg bortover veien. Enda en dag æ ble sein. Enda en dag æ mista overgangen. Og dæm hadde selvfølgelig bytta til sommerruter, hvilket vil si at neste buss ikke kom før etter tre kvarters venting i byen. Som om folk ikke e like avhengig av bussen på sommeren? Nån jobber faktisk! Mine kolleger prøvde å fore meg me beroligende te fra Østen da æ endelig kom fram. Hjalp fint lite. Skjelte ut lærlingan på min avdeling. Hjalp litt.

I dag e enda en lykkes dag æ kan sende hatbrev til Team/"atb". æ liker å formulere mine e-poster på mest mulig ydmykende måte, sånn at det virker som om folkan som jobber i Team/"atb" e mentalt tilbakestående. Sarkasmen e dårlig skjult, men vet du.. Det e en ting æ faktisk kan leve me.

.

2 kommentarer:

  1. Tror jeg vet svaret på hvorfor atb er verre enn team var. Den nye grønne bussene er hybridbusser. Altså går de på strøm fra 0 til 20 km/t, og ved en høyere hastighet enn dét går de over på vanlig drivstoff. Lønner det seg å holde hastigheten under 20 km/t så lenge som mulig?. Din omvendte Speed-episode var bare forsmaken på hva som ville komme.

    SvarSlett
  2. Den reverserte Speed-bussen e jo en av de originale bussan, ikke nån av de nye hybridversjonan. Dæm som e nu har forsåvidt greit tempo, men det spilelr jo ingen rolle når dæm kommer 40 minutter for seint.

    SvarSlett

Følgere